vineri, 15 iulie 2016

Parrots Magazine iulie 2016



Ce mai citim luna asta? Ieri v-am recomandat revista Parrot Society UK. Azi vă invit să răsfoiți revista Parrot Magazine pe luna iulie. A apărut la sfârșitul lui iunie, dar abia acum am reușit să termin de citit articolele. Iată câteva subiecte:



- EB Cravens într-un articol publicat inițial în 2004, vorbește despre ce stinghii, crengi, etc. oferim papagalilor ca să-i menținem sănătoși.

Am să revin cu o sinteză a acestui articol într-o postare ulterioară, pentru că problema este importantă pentru papagalii noștri.

- Leslie Moran despre studii asupra comunicării și inteligenței perușilor ondulați la Universitatea din Austria. Acest articol vine după altele din lunile precedente, când am citit despre cercetări asupra inteligenței la Cacaduul lui Goffin.
(Talkative budgerigars at the budgie lab, pag.16-18)

Am început deja să scriu o sinteză a acestor studii pentru blog, dar mai am de citit ceva articole originale până public aici o versiune accesibilă. Apoi voi posta și despre perușii ondulați.

- Partea a doua a unui articol despre consultații pe teme de comportament și dresaj al papagalilor gri africani. Sally Blanchard povestește despre câteva cazuri-problemă și soluțiile care au funcționat.

- Cum gestionează ecologiștii criza de cuiburi pentru papagalul cu gât brun din Africa de Sud? Arborii scorburoși sunt din ce în ce mai rari, iar cuiburile artificiale sunt ocupate rapid de albine. Fundația Loro Parque a venit cu o soluție bună pentru papagali, albine și oamenii locului.
(How to manage Capt Parrots and bees, pag.24-25)

- Profil de personalitate: Ara roșu. Sally Blanchard creionează personalitatea acestui papagal binecunoscut, cu penajul roșu-galben-albastru.

- Totul despre cuiburile artificiale folosite în creșterea papagalilor. Partea a doua a unui articol început în iunie, de Dr Slobodan Ivić.
(Nest boxes, part 2, pag.32-34)

- Un articol pentru deținătorii de papagali de companie, partea întâi din Cum alegem colivia corectă, de John Catchpole.

Dacă vi se pare interesant să mai primiți pe scurt știri din revista Parrot Magazine, vă rog lăsați comentarii pe blog sau pe pagina Facebook Descoperă Papagalii.

Numai bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu